Sakasama no Patema 2013 - IMDB:7,3

Sakasama no Patema 2013 - IMDB:7,3

sakasama no patema


Filmin Konusu

Dünyada insanların uçmasını isteyen bilim adamları korkunç bir deney gerçekleştirirler bunun sonucunda bazı insanlar ve eşyalar yerçekimi etkisi kaybedip gökyüzüne düşmeye başlarlar. Ancak bazı insanlar yer altına yerleşerek orada yaşama devam ederken yerçekimine sahip yüzeyde yeni bir yönetimle yaşamını sürdüren insanlar vardır. Yer altından yeni yerler keşfetmek isteyen patema yeryüzeyini ilk defa görür ve orda tanıştığı arkadaşıyla kaçmaya ve yeraltında yaşayanların kötü olmadığına inandırmaya çalışacakları bir maceraya atılırlar.

Ez Cümle

Film gayet güzel hatta yakın zamanda buna benzer bir film çekilmişti ancak ismini hatırlayamadım. Neyse film kurgu yönünden gayet hoş olmuş gökyüzüne düşmek deyimi düz açıdan bakınca anlamsız gelirken görüntü ters çevrilince daha anlamlı oluyor. Filmde yaşanan olaylar hala yaşanan başkalarının kendini diğerlerinden üstün görmesi konusunu ele alıyor. 

Filmde sona doğru anlam karmaşası yaşadım diyebilirim. Şöyle ki;Yaşanılan sadece bir dünya var sanırken başka bir yerde de fabrikalar görüyoruz ancak burası ne zaman kimler tarafından yapıldı konusunu geçtim hiç yaşam belirtisi de görünmüyor? Hala bunu düşünüyorum...

Her neyse anime severler ve bilim kurgu severler için gayet hoş bir film. Alın kuru yemiş ve içecek oturun ve seyredin o kadar yani :)

0 yorum:

Yorum Gönder